loading…

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dispus aseară instituirea stării de urgență în Turcia, la nivel național, timp de cel puțin trei luni, în cadrul măsurilor luate după tentativa de lovitură de stat, relatează ziarul Hurriyet.

“Obiectivul instaurării stării de urgență este de a lua în mod rapid și eficient măsurile necesare pentru a elimina amenințările la aresa democrației în țara noastră, la adresa statului de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor turci”, a declarat Recep Erdogan.

Președintele Turciei a făcut acest anunț după reuniunile cu membrii Guvernului și cu cei ai Consiliului pentru Siguranța Națională, primele organizate după tentativa de lovitură de stat soldată cu peste 250 de morți.

Starea de urgență este prevăzută în Articolul 120 al Constituției Turciei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/recep-erdogan-dispune-instituirea-starii-de-urgenta-in-turcia-timp-de-trei-luni-26196.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/recep-erdogan-dispune-instituirea-starii-de-urgenta-in-turcia-timp-de-trei-luni-26196-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv