loading…

Aproximativ 20 de persoane s-au strâns în această seară în fața Ambasadei Turciei de la București, unde au protestat în liniște față de ultimele acțiuni ale Guvernului turc, în urma cărora sunt afectate în jur de 50.000 de persoane.

Cei care s-au adunat în fața ambasadei au fost legitimați de reprezentanții Jandarmeriei, neexistând niciun incident.

Represiunea pe care guvernul turc o organizează în aceste zile este neconstituțională și anti-democratică. Aproximativ 50.000 de persoane sunt afectate, din armată, poliție, magistratură, administrație publică, învățământ superior. Folosind eșecul unei lovituri de stat militare, Erdogan și oligarhia lui dorește să îngenuncheze complet societatea turcă. Să o conducă după perceptele islamului și împotriva tradiției ei seculare moderne“, se anunța pe pagina de Facebook dedicată protestului.

Inițiatorii spun că sunt solidari cu “cei care suferă pe nedrept și cei care vor o Turcie democrată și seculară” și anunță că la fața locului nu se va vorbi, acțiunea fiind una similară cu a coregrafului turc Erdem Gunduz, cunoscut drept “Standig man”.

Miercuri seara a avut loc un alt protest în fața Ambasadei Turciei pentru a condamna politica dusă de președintele turc Recep Erdogan.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv