loading…

Zeci de locuitori ai Văii Jiului și-au petrecut noaptea de miercuri spre joi în fața Primăriei Petroșani pentru a fi siguri că ajung să își depună actele necesare pentru documentele de călătorie, în condițiile în care aici funcționează, o dată pe săptămână, un birou al Serviciului de Pașapoarte.

Zeci de persoane s-au adunat încă de miercuri după-amiază în fața Primăriei Petroșani, unde s-au așezat la rând așteptând deschiderea, joi dimineață, la ora 10.00, a biroului de pașapoarte.

Cei aproximativ 40 de oameni ce s-au strâns în fața Primăriei și-au făcut o listă pe care s-au trecut nominal, în condițiile în care, în mod normal, lucrătorii de la pașapoarte procesează doar 35 de cereri. Pe parcursul nopții, în fața Primăriei Petroșani s-a strigat prezența din oră în oră, iar cine a lipsit a fost tăiat de pe listă.

“Ni s-a spus că se fac niște liste, care încep cu o zi înainte de program, în baza listelor se dau niște numere de ordine care încep dimineață, deci a trebuit să stăm să așteptăm. Am fost la Deva, sunt 75 de locuri pe zi care intră, miercuri e singura zi în care intră o sută, ținând cont că oamenii de acolo vin și aici să facă pașapoarte și în ziua în care vin aici, acolo pot să facă o sută, dar în celelalte zile nu pot să facă decât 75, este foarte interesant, și aici (Petroșani- n.r) vin 35 de locuri, vin la ora 10 și la 12 pleacă acasă și așa oamenii trebuie să stea cu o zi înainte”, a declarat Ilie Bălușă.

O altă hunedoreancă s-a plâns și ea că instituțiile nu fac nimic pentru a-i ajuta.

“Aici se stă pentru nimic, pentru că luni la rând am rugat toate instituțiile abilitate să ne dea o informație, să ne ajute să instituim o anumită regulă, o anumită disciplină, că uitați în ce hal suntem, suntem oameni și noi, suntem și noi statul român, nu numai ei, Primăria este și a noastră, după cum și Prefectura este a noastră, și Poliția este a noastră. Plătim impozite și taxe, plătim taxă pentru pașaport, cum suntem tratați, a cui este această responsabilitate?”, a spus femeia.

Cetățenii spun că nu sunt vinovați pentru lipsa de personal care generează astfel de situații și că nu îi ajută cu nimic faptul că acest caz nu este unul izolat.

Pentru a fi siguri că intră la serviciul de pașapoarte, hunedorenii au stat la coadă și peste 16 ore.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/petrosani-zeci-de-oameni-au-dormit-in-fata-primariei-pentru-a-prinde-loc-la-serviciul-de-pasapoarte-26201.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/petrosani-zeci-de-oameni-au-dormit-in-fata-primariei-pentru-a-prinde-loc-la-serviciul-de-pasapoarte-26201-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv