Autor:
Felix Mihai Badea
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Dan Condrea

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a emis un comunicat de presă prin care, în urma raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică se confirmă faptul că fostul patron Hexi Pharma, Dan Condrea s-a sinucis.

La data de 22.05.2016 ora 18:47, urmare apelului telefonic efectuat de un martor la S.N.U.A.U. 112, organele de poliție, ambulanța și I.S.U. au fost sesizate cu privire la faptul că pe DJ 101, ce leagă localitățile Buftea și sat Tamași, jud. Ilfov, a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Cu prilejul efectuării cercetării la fața locului, s-a constatat că accidentul rutier a avut loc pe DJ 101 în afara localității Buftea, la Km 2+500, pe drum în aliniament.

Autoturismul marca Opel Astra (caroseria-componenta principală) … a fost găsit răsturnat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile, pe sensul de mers sat dinspre sat Tamași către Buftea la o distanță de cca 7 metri de partea carosabilă.

Componente și subansambluri ale autoturismului au fost găsite la fața locului pe sensul de mers dinspre sat Tamași spre Buftea, respectiv: portiera stânga găsită pe acostament, capota motor găsită pe carosabil, bara spate găsită pe acostament, bara față găsită pe spațiul verde, motorul autoturismului găsit pe spațiul verde. A fost identificat obstacolul cu care autoturismul a intrat în coliziune, respectiv un copac aflat pe marginea carosabilului pe direcția de deplasare a autoturismului. Pe acesta s-au evidențiat urmele de impact poziționate de la bază până la o înălțime de aprox. 210 cm. Pe trunchiul copacului, în zona de impact, în porțiunea situată între 120 cm și 160 cm înălțime, au fost găsite înfipte cioburi. De asemenea, în zona de impact, preponderent de la 130 cm până la 200 cm înălțime de la sol, au fost găsite pelicule de vopsea de culoare argintie. În continuare, pe următorii doi copaci s-a constatat prezența materialelor lichide, în special uleioase, de culoare neagră. Aceleași materiale lichide au fost regăsite și pe spațiul verde dintre copaci. La o distanță de aproximativ 27 m de zona de impact, pe zona verde, a fost găsit motorul autoturismului, iar la o distanță de cca 40 m a fost găsită una dintre roți. Plafonul autoturismului prezenta urme de contact semicirculare cu un diametru de aprox. 72 cm, trunchiul copacului în zona de impact la nivel median și la cca. 115 cm de la sol măsurând ⌀75 cm. În zona în care s-a produs impactul pe carosabil și în special pe zona verde, au fost găsite împrăștiate mai multe fragmente, autovehiculul prezentând un aspect general de dezintegrare.

La fața locului s-a constatat prezența urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică dreapta, în lungime de 53,2 m, poziționate pe acostament și spațiul verde pe sensul de mers Tamași-Buftea. Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac). Lângă autoturismul marca Opel Astra (caroseria-componenta principală) a fost găsită decedată o persoană de sex masculin. Personalul medical sosit cu două ambulanțe la fața locului a constatat decesul acesteia.

Martorul a găsit printre fragmentele autoturismului permisul de conducere al conducătorului auto, pe numele Condrea Dan-Alexandru, și certificatul de înmatriculare al autoturismului, proprietar fiind S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. București.

În cadrul cercetării la fața locului au mai fost găsite două telefoane mobile ce au fost utilizate de Condrea Dan-Alexandru. De pe elementele de caroserie au fost ridicate urme de țesut și de sânge. Material biologic de la persoana decedată a fost prelevat și cu prilejul efectuării autopsiei.

Ulterior, martora O.U., a identificat persoana decedată ca fiind concubinul ei, numitul Condrea Dan-Alexandru. Raportul de expertiză genetică judiciară întocmit în cauză a concluzionat și acesta că persoana de sex masculin decedată este tatăl biologic al minorului C.D., Condrea Dan-Alexandru.

Acte medicale, medico-legale și expertiză genetică judiciară

Potrivit fișei de urgență prespitalicească întocmită de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, motivul solicitării l-a constituit ”Accident rutier, suspect decedat”, la anamneză fiind consemnat ”Pacient găsit decedat post accident rutier grav cu midriază fixă bilaterală, politraumatisme grave, TCC major, fractură membre inferioare și superioare”, respirația fiind absentă. De asemenea a fost constatat stop cardio-respirator post accident rutier.

Totodată, fișa de urgență prespitalicească întocmită de Serviciul de Ambulanță București consemnează: ”Conducător auto s-a izbit de pomi de pe marginea drumului și a fost proiectat în șanț cu distrugerea completă a autoturismului. Poziția cadavrului – contorsionat cu fața în jos, exoftalmie (ochii în afara orbitelor). Leziuni incompatibile cu viața. Decedat. Cadavrul nu a fost mutat de la locul unde a fost examinat. S-a acoperit cadavrul cu folie izotermă”.

Raportul de autopsie medico-legală întocmit în cauză de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, a concluzionat: ”Moartea lui Condrea Dan-Alexandru a fost violentă. Ea s-a datorat zdrobirii extremității cefalice cu fracturi multiple de neurocraniu și de viscerocraniu cu mari deplasări și încălecări de fragmente osoase și dilacerări cerebrale întinse. La autopsie s-au mai constatat: traumatism toraco-abdomino-pelvin cu lezări de organe interne (pericard, cord, plămâni, diafragm, splină, ficat) și vase mari (arteră aortă toracică) și fracturi multiple (coloană vertebrală toracală, stern, coaste, bazin) și traumatism de membre cu multiple fracturi (unele deschise) și distrucții întinse ale părților moi ale membrelor inferioare. Leziunile traumatice constatate la autopsie s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure cât și prin strivire de componentele unui autovehicul urmarea unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) și sunt în legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul. La autopsie nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menționat mai sus. Sângele recoltat de la cadavru aparține grupei A și nu conține alcool. Moartea poate data din 22.05.2016”(….).

Raportul de expertiză din 31.05.2016, întocmit de Institutul Național de Criminalistică, a stabilit: ”Victima accidentului rutier din data de 22.05.2016 este tatăl biologic al minorului C.D. cu un indice de paternitate de 5.580.000. Conform International Society of Forensic Genetics privind raportarea rezultatelor paternităților aceasta semnifică următoarele:
-99,99998% dintre indivizii de sex masculin din populația românească nu pot fi tatăl minorului C.D., în afara victimei accidentului rutier din data de 22.05.2016”.

Considerații cu privire la condițiile obiective în care a avut loc accidentul rutier

1.Condiții obiective.

Potrivit celor constatate la fața locului accidentul auto s-a produs în condiții de vizibilitate bună, carosabilul fiind uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcția de deplasare. Totodată, la fața locului a fost identificată urma de rulare a autoturismului până la locul impactului fără a se constata prezența urmelor de frânare ori a altor urme de evitare a obstacolului (copac). Urmele de rulare evidențiate indică mai degrabă că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. Potrivit declarațiilor unor martori, în zona în care a avut loc accidentul rutier, la momentul respectiv nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare. Aceeași situație rezultă și din fotografiile puse la dispoziție de un martor, efectuate cu puțin timp înainte de impact, în care se observă că DJ 101 era liber în momentele premergătoare evenimentului rutier.

Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu cele menționate, rezultă că autoturismul, fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție, având o viteză peste 100 Km/h, a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent.

Astfel, rezultă cu prisosință că accidentul rutier din data de 22.05.2016, ce a avut loc în condiții de vizibilitate bună, carosabil uscat, drum în aliniament, la o viteză de peste 100 Km/h (…), cu un autoturism ce nu prezenta defecțiuni, nu i s-a acționat sistemul de frânare și nu s-au efectuat alte manevre de evitare a unui pericol grav și iminent (…) a reprezentat consecința unui act suicidal (…).

Ca atare, această faptă nu este prevăzută de legea penală, nefiind conturate în cauză elemente de natură a atrage necesitatea de a face aprecieri asupra altor infracțiuni.

Pentru considerentele expuse, în temeiul disp. 314 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, raportat la art. 315 alin. 1 lit. b, cu referire la art. 16 lit. b din Codul de procedură penală, dispunem clasarea cauzei cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, prev. și ped. de art. 192 alin. 2 din Codul penal, victimă fiind CONDREA DAN – ALEXANDRU, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Tag-uri:
dan condrea, dan condrea sinucidere, hexi pharma, fostul patron hexi pharma, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, raport de expertiza criminalistica

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/03-dan-condrea1_1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/03-dan-condrea1_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Felix Mihai Badea | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Dan Condrea Parchetul de pe lângă Înalta...

Preluat de la EVZ