Autor:
Adrian Pătruşcă
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 457 Vizualizari

Imagine de la baza Incirlîk

Baza aeriană NATO de la Incirlîk, unde se află adăpostite arme nucleare americane, are de cinci zile curentul tăiat, iar piloților, personalului tehnic și familiilor acestora li s-a interzis să părăsească incinta.

Curentul electric a fost tăiat și zborurile au fost interzise la baza de la Incirlîk încă de la primele ore ale evenimentelor de vineri seara. Comandanții turci ai bazei au fost arestați la scurt timp, fiind acuzați că au permis ca cel puțin o aeronavă cisternă să alimenteze în aer avioanele de luptă care ar fi participat la lovitura de stat.

Pe măsură ce regimul Erdogan desfășoară operațiuni de epurare fără precedent în toată Turcia, nu există nici un semn că la baza de la Incirlîk ar putea reveni aprovizionarea cu curent electric, informează NBC News.

Electricitatea este asigurată exclusiv de generatoare, care riscă să rămână fără combustibil. Aparatele de aer condiționat, depozitarea rezervelor de hrană, ca și alte cerințe ale vieții curente, depind de curentul electric. Inclusiv iluminarea pistelor. Așa se face că, deși unele zboruri au fost reluate, ele sunt sporadice și din rațiuni de economie.

Secretarul de stat american John Kerry a declarat că este încrezător că alimentarea cu curent electric ar putea fi restabilită cât de curând.

Potrivit oficialilor americani, citați de NBC, nimeni nu este închis dintre cei 2700 de civili și militari americani, aflați împreună cu familiile lor în interiorul bazei, însă acestora li se interzice să părăsească baza „din motive de securitate”.

Oficialii turci au refuzat să comenteze sau să dea informații despre tăierea curentului. La începutul săptămânii, Erdogan declarase pentru CNN că electricitatea a fost tăiată la toate bazele militare din Turcia, pentru a reduce riscul ca acestea să fie folosite de conspiratori.

Brett McGurk, reprezentantul președintelui Obama pe lângă Coaliția Internațională pentru combaterea ISIS, a declarat pentru NBC că Obama a abordat problema restabilirii alimentării cu curent electric a bazei de la Incirlîk în convorbirea telefonică avută marți cu Erdogan, dar nu a oferit alte detalii.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
incirlik, ostatici, fethullah gulen, turcia, erdogan, statele unite, arsenal nuclear, bombe cu hidrogen, curent electric

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/incirlik-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/incirlik-465x390-300x290.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Adrian Pătruşcă | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 457 Vizualizari Imagine de la baza Incirlîk Baza aeriană...

Preluat de la EVZ