loading…

Peste o sută de carcase de delfini au fost aduse de apă pe plajele Bulgariei la Marea Neagră, un număr mai mare în acest an decât în mod obișnuit, au anunțat astăzi autoritățile locale citate de Reuters.

auza deceselor nu a fost încă stabilită, a declarat ministrul bulgar al mediului, Ivelina Vasileva, după strângerea informațiilor de către centrele regionale. Potrivit acesteia, 77 dintre cei 108 delfini morți au fost găsiți în partea sudică a coastei la Marea Neagră, scrie Agerpres.

Prim-ministrul bulgar, Boiko Borissov, a convocat joi o întâlnire specială cu organizațiile de conservare pentru a încerca găsirea unei soluții la aceste decese care au atins un număr record în acest an și a declarat pe pagina sa oficială de Facebook că sunt luate măsuri pentru interzicerea pescuitului în zonele populate de specii protejate.

Numărul de delfini morți în 2016 este semnificativ mai mare decât cei 56 găsiți anul trecut și recordul anterior de 74, în 2012.

În ultimii ani s-au înmulțit relatările din presă referitoare la delfini morți pe plajele din Bulgaria. În pofida unor acuzații repetate care îi vizează adesea pe pescari, cauza precisă morții delfinilor urmează să fie stabilită.

Există trei specii de delfini în apele bulgărești al Mării Negre: delfinul comun cu cioc scurt, marsuinul și delfinul cu bot gros. Populația de delfini de-a lungul coastei bulgărești la Marea Neagră este de aproximativ 15.000 de exemplare, potrivit datelor Ministerului Mediului de la Sofia, citate de Reuters.

Pedeapsa pentru uciderea unui delfin este o amendă de până la 20.000 de leva (aproximativ 10.000 de euro) și închisoare de până la cinci ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/numar-record-de-delfini-morti-pe-plajele-bulgariei-26233.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/numar-record-de-delfini-morti-pe-plajele-bulgariei-26233-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv