loading…

Mai multe persoane au anunțat pe rețeaua de socializare că vor protesta în liniște, în această seară, în fața Ambasadei Turciei de la București față de ultimele acțiuni ale Guvernului turc, în urma cărora sunt afectate în jur de 50.000 de persoane.

Represiunea pe care guvernul turc o organizează în aceste zile este neconstituțională și anti-democratică. Aproximativ 50.000 de persoane sunt afectate, din armată, poliție, magistratură, administrație publică, învățământ superior. Folosind eșecul unei lovituri de stat militare, Erdogan și oligarhia lui dorește să îngenuncheze complet societatea turcă. Să o conducă după perceptele islamului și împotriva tradiției ei seculare moderne“, potrivit paginii de Facebook dedicate protestului.

Inițiatorii spun că sunt solidari cu “cei care suferă pe nedrept și cei care vor o Turcie democrată și seculară” și anunță că la fața locului nu se va vorbi, acțiunea fiind una similară cu a coregrafului turc Erdem Gunduz, cunoscut drept “Standig man”.

De asemenea, inițiatorii protestului recomandă să fie date actele dacă reprezentanții Jandarmeriei le solicită, dar în liniște.

Miercuri seara a avut loc un alt protest în fața Ambasadei Turciei pentru a condamna politica dusă de președintele turc Recep Erdogan.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mobilizare-pe-facebook-pentru-un-protest-impotriva-lui-erdogan-in-fata-ambasadei-turciei-26217.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mobilizare-pe-facebook-pentru-un-protest-impotriva-lui-erdogan-in-fata-ambasadei-turciei-26217-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv