Autor:
Mihail Popescu
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 263 Vizualizari

Dan Mihalache

Dan Mihalache, fost consilier prezidențial și actual ambasador al României la Londra, a intrat în conflict cu un important ziar al românilor din diaspora, Ziarul Românesc. Conflictul a izbucnit după ce ziariștii au publicat fotografii cu diplomatul fumând la o întâlnire cu presa de limba română din Anglia, întâlnire la sediul Institutului Cultural Român, loc public, aflat sub incidența legii fumatului.

Acum, ziariștii au publicat o înregistrare făcută atunci, în care ambasadorul explică felul în care ”dezamorsează” în presa din țară știrile despre pericolele care i-ar pândi pe românii din Marea Britanie, după votul pentru Brexit.

Dan Mihalache spune: ” Deci, am avut o discuție din asta că am intervenit la Realitatea. Și i-am spus și prietenului meu, Rareș Bogdan, că dădea titluri de-astea: «românii, umiliți în Marea Britanie». Mă, zic, du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți, m-ai sunat pe mine? «Păi vrei să vorbești?» «Hai că vorbesc.» Și am vorbit. Mă rog, eu, în virtutea trecutului meu glorios sau mai puțin glorios, mai am relații cu vârfurile, între ghilimele, presei. Alaltăieri am fost la Antena 3 pe telefon, la Mihai Gâdea. I-am spus același lucru: mă, nu mai agitați, că noi avem acest talent de a crea bombe cu auto-aprindere. În care noi ne punem o bombă sub fund, iertați-mi expresia, și după aia îi dăm noi foc la fitil ca să «blow up in skies».”

Vă reamintim că Mihalache și Mihai Gâdea au fost împreună într-o vizită celebră în SUA și la un festival al sașilor din Germania. Despre prietenia dintre oamenii lui Klaus Iohannis și Rareș Bogdan s-a scris de multe ori.Tag-uri:
Marea Britanie, Dan Mihalache, Rareș Bogdan, Klaus Iohannis, sua, mihalache, germania, inregistrare, romani, diaspora

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fumatambasada_3-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fumatambasada_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mihail Popescu | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 263 Vizualizari Dan Mihalache Dan Mihalache, fost consilier prezidențial...

Preluat de la EVZ