Autor:
Radu Pădure
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 347 Vizualizari

Președintele Turciei, Reccep Tayyip Erdogan, l-a pus la punct pe ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, care criticase epurările din Turcia de după lovitura de stat ratată.

Șeful diplomației franceze ceruse respectarea statului de drept în Turcia, refuzând să-i acorde „un cec în alb” lui Erdogan, care a epurat până acum circa 60.000 de persoane.

Într-un interviu acordat Al-Jazeera, Erdogan a declarat cu asprime:

„Ar trebui să-și vadă de treburile lui. Are autoritatea să facă asemenea afirmații? Nu. Dacă vreo o lecție de democrație, i-o putem da cu ușurință.”

Ayrault declarase că „Este o necesitate minimă ca Turcia să fie condamnată.”

Ministrul francez de Externe adăugase:

„Noi dorim ca statul de drept să funcționeze, nu există un cec îl alb pentru dl Erdogan. Nu trebuie să facă epurări. Cei care au adus atingere democrației trebuie să fie anchetați în limitele statului de drept.”

Vastele epurări care au loc în Turcia au stârnit și reacția guvernului de la Berlin. Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, a declarat:

„Aproape în fiecare zi sunt luate măsuri care contravin statului de drept.”

Totuși, secretarul de stat american, John Kerry, a refuzat să facă comentarii la adresa epurărilor din Turcia.Tag-uri:
Steffen Seibert, Angelei Merkel, John Kerry, erdogan, turcia, lovitura de stat, puci, epurari

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan_5-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan_5-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 347 Vizualizari Președintele Turciei, Reccep Tayyip Erdogan, l-a pus...

Preluat de la EVZ