Autor:
Carmen Vintilă
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 10 Vizualizari

Dacian Ciolos

Premierul Dacian Cioloş este preocupat de subiectul tăierilor ilegale de păduri. El a subliniat că s-a bucurat să vadă că Ministerul Mediului a lansat aplicaţia “Inspectorul pădurii”, cu ajutorul căreia pot fi verificate transporturile de lemn.

 “Primesc numeroase mesaje pe tema tăierilor ilegale de păduri. Este un subiect care mă preocupă şi asupra căruia voi reveni. M-am bucurat să văd că Ministerul Mediului a lansat o aplicaţie gratuită pentru telefon mobil numită ‘Inspectorul pădurii’, cu ajutorul căreia fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn. Aplicaţia a fost realizată de câţiva profesionişti din domeniul IT care şi-au oferit serviciile pro-bono, din dragoste pentru mediu şi pentru pădure”, a scris premierul Dacian Cioloş pe Facebook. 

Noua aplicaţie “Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată începând de marţi de orice persoană direct pe smartphone-urile cu sistem de operare Android, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, într-o conferinţă de presă. 

“Aplicaţia ‘Inspectorul Pădurii’ poate fi descărcată începând de astăzi direct de pe Google Play, pe orice telefon cu Android. Aplicaţia este funcţională în acest moment şi am decis ca în următoarea lună să se deruleze în stadiul pilot pentru a fi siguri că funcţionează la parametrii la care a fost gândită. După părerea mea, aplicaţia pe care o lansăm astăzi vine ca o completare firească şi necesară a ‘Radarului Pădurilor’. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon dacă un camion sau altul, care transportă masă lemnoasă, o face cu acte în regulă sau nu”, a mai spus ministrul Mediului. Tag-uri:
Ministerul Mediului, Inspectorul Pădurii, Cristiana Pa, Google Play, Radarului Pădurilor

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/dacian-ciolos_2-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/dacian-ciolos_2-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Carmen Vintilă | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 10 Vizualizari Dacian Ciolos Premierul Dacian Cioloş este...

Preluat de la EVZ