loading…

Autoritățile din Jeddah, Arabia Saudită, au anunțat, ieri, că Victor Pițurcă nu a încălcat legea și i-au cerut Ministerul Saudit al Sportului să-i elibereze viza de călătorie în regim de urgență, potrivit publicațiilor din Golf.

Șeicii clubului Al-Ittihad au depus o plângere pe numele lui Victor Pițurcă, prin care l-au acuzat pe acesta că a comis un abuz și a incitat fanii echipei, dar poliția a decis să nu demareze urmărirea penală. A trecut o săptămână de când Pițurcă încearcă să părăsească Arabia Saudită.

Pițurcă a decis să-și rezilieze contractul cu Al-Ittihad și a cerut o viză de părăsire a țării, însă conducătorii clubului saudit nu au fost de acord. Aceștia au declarat ulterior că fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României a incitat suporterii și opinia publică și a amenințat administrația. Conform legislației din Arabia Saudită, o persoană venită cu contract de muncă nu poate părăsi țara fără acordul angajatorului.

Victor Pițurcă s-a adresat și Ambasadei României la Riad, iar Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat oficial.

“Încă de la data contactării Ambasadei României la Riad de către cetățeanul român, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatică a menținut permanent legătura cu acesta și cu reprezentanții clubului cu care colabora. Ambasada României la Riad a pus la dispoziția cetățeanului român un avocat și un translator, însă acesta a declinat oferta, motivând că beneficiază deja de aceste servicii”, a precizat MAE.

Pițurcă a antrenat Al-Ittihad în perioadele octombrie 2014-iulie 2015 și decembrie 2015-iulie 2016.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/autoritatile-din-arabia-saudita-victor-piturca-trebuie-sa-primeasca-imediat-viza-de-calatorie-26207.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/autoritatile-din-arabia-saudita-victor-piturca-trebuie-sa-primeasca-imediat-viza-de-calatorie-26207-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv