loading…

Unele dintre persoanele rănite în atentatul de la Nisa sau care au pierdut apropiați intenționează să depună plângere împotriva statului francez și a orașului Nisa, informează site-ul publicației Le Figaro.

Thierry, în vârstă de 53 de ani, care locuiește în apropiere de Bulevardul “Promenade des Anglais” din Nisa, nu era acolo la momentului atacului, însă s-a rănit în timp ce se grăbea să o salveze partenera sa, pe fiica acesteia și pe o prietenă.

“M-au chemat în lacrimi, camionul le atinsese ușor”, povestea acesta.

“Pe data de 15 iulie, am mers la comisariatul Auvare pentru a depune o declarație (…) La final, polițistul ne-a întrebat (…) dacă vrem să adăugăm ceva. Am spus că vom depune plângere de asemenea împotriva lui X și împotriva tuturor persoanelor însărcinate cu garantarea securității, adică prefectul, primarul și organizatorul festivităților, pentru greșeli în materie de siguranță”, a susținut Thierry.

“Suntem în stare de urgență și permitem să se întâmple un asemenea lucru? Sunt bunic, aproape că mi-am pierdut prietena (…) Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla așa ceva”, a spus el.

Mai multe alte victime și apropiați ai victimelor și-au anunțat în presă intenția de a depune plângere, de exemplu, Kamel Sahraoui, care și-a pierdut fiica în vârstă de doi ani, nepotul și mama, sau Tahar Mejri, care și-a pierdut soția și fiul.

Unii avocați au afișat rezerve cu privire la acest demers. Laurent Denis-Peraldi afirmă că “nu i-ar sfătui” pe oameni să depună plângere împotriva statului.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv