Autor:
Mariana Sebeni-Comşa
| miercuri, 20 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Și era femelă!

Cadavrul ursului împușcat sâmbătă seara la marginea cartierului brașovean Valea Cetății va mai rămâne 21 de zile la Direcția Sanitar-Veterinară Brașov. Autoritățile însearcă să afle dacă animalul era turbat, sau doar canicula l-a făcut atât de agresiv încât a sfâșiat un om în data de 14 iulie, a alergat echipajul silvic aflat în pădure pentru a lăsa hrană animalelo,r în data de 15 și a sfâșiat un câine care a sărit în apărarea stăpânului său atacat de urs, în data de 16. Primele teste nu au indicat prezența rabiei, însă directorul DSV Brașov, doctorul Dorin Enache spune că urmează alte teste, pe șoricei. Acestora li se va inocula intracerebral țesut nervos de la urs, după care se va aștepta, vreme de 21 de zile, o reacție. 

Prefectul județului Brașov, Ciprian Băncilă a solicitat, sâmbătă seara, o derogare de la Ministerul Mediului pentru împușcarea ursului care a atacat oameni 3 zile la rând, pe motiv că ”animalul reprezintă un pericol iminent pentru populație!”. Ursul, care s-a dovedit a fi ursoaică, s-a apropiat periculos de mult de zona populată a orașului, pe strada Calcarului din cartierul Valea Cetății și a sfâșiat un bărbat, după care a atacat un altul, care a scăpat datorită câinelui său, care i-a sărit în ajutor. Cățelul a fost, însă, sfâșiat de ursoaica agresivă.

Specialiștii ne declarau săptămâna trecută că este posibil ca animalul să fi devenit atât de agresiv și din cauza caniculei, la Brașov înregistrându-se în zilele respective temperaturi de peste 37 de grade Celsius.

Tag-uri:
Valea Cetății, Dorin Enache, Ministerul Mediului, DSV Brașov, Urs agresiv, Rabie, Ciprian Băncilă, Prefect Brașov

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/urs_06-465x390-3.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/urs_06-465x390-3-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Mariana Sebeni-Comşa | miercuri, 20 iulie 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Și era femelă!Cadavrul ursului împușcat sâmbătă seara...

Preluat de la EVZ