Autor:
Otilia Matei
| miercuri, 20 iulie 2016 | 11 Comentarii
| 653 Vizualizari

Vladimir Putin şi Recep Erdogan

Afirmații propagandístice, greu de crezut și de probat au fost lansate de ideologul Kremlinului și al mișcării euroasiatice, Aleksandr Dughin, care se afla la Ankara în momentul puciului ratat, informează Flux24.

Aleksandr Dughin a intrat în direct la televiziunea Tsar TV, un program finanțat de un afacerist care susține financiar și grupurile de rebeli din Donbas, unde a dezvăluit faptul că America a fost în spatele loviturii de stat din Turcia, iar de acum, Ankara a trecut de partea Moscovei.

În timpul vizitei mele m-am întâlnit cu înalți funcționari în politica turcă și, în special, cu primarul din Ankara, Ibrahim Melih Gökçek, iar imaginea de ansamblu a alinierii politice a forțelor în Turcia în ajunul puciului părea să-mi să fie complet limpede, afirmă Dughin, citat de Flux24, admiţând faptul că știa de ce avea să urmeze, şi anume încercarea de lovitură de stat.

Melih Gökçek mi-a spus într-o conversație privată imediat ce lovitura de stat începuse că secta lui Fethullah Gulen, care a stat în spatele doborârii avionului rus și uciderea pilotul nostru, este și în spatele loviturii de stat.


În Turcia s-au format două forţe politice şi militare, explică Dughin. Este vorba de kemaliști patrioți care au dorit să restabilească imediat relațiile cu Rusia şi secta Gulen, alături de alte structuri pro-americane.

Doborârea avionul rus și uciderea pilotului au fost un instrument de intrigi geopolitice. Între timp, americanii au înțeles că pozițiile lui Erdogan, care au vrut să îl înlocuiască pe protejatul lor direct, Davutoglu. Astfel s-au format două forțe: kemaliști patrioți care au dorit să restabilească imediat relațiile cu Rusia și apoi l-au împins pe Erdogan să își ceară scuze, iar secta Gulen și alte structuri pro-americane care, dimpotrivă, au făcut tot ce au putut pentru a preveni acest lucru, mai afirmă ideologul Kremlinului.

Ideologul rus a precizat că preşedintele Recep Erdogan s-a reorientat către o politică eurasiatică şiâ către Moscova, gândindu-se la posibilitatea ieşirii din NATO. Agenţii americani au reacţionat prin organizarea loviturii de stat.

Tag-uri:
recep erdogan, aleksandr dughin, vladimir putin, america in spatele puciului, agentii cia in spatele puciului, cia, nato, lovitura de stat esuata, lovitura de stat esuata in turcia, ankara se apropie de rusia, politica eurasiatica, lovitura de stat, erdogan, erdogan lovitura de stat

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/putin-si-erdogan-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/putin-si-erdogan-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | miercuri, 20 iulie 2016 | 11 Comentarii | 653 Vizualizari Vladimir Putin şi Recep Erdogan Afirmații propagandístice, greu...

Preluat de la EVZ