Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 20 iulie 2016 | 9 Comentarii
| 14526 Vizualizari

Oficial, Emine Erdogan, partenera de viaţă a despotului de la Ankara, duce o viaţă “umilă şi modestă”, în acord cu tradiţia musulmană. În realitate însă, în vreme ce soţul Recep sporeşte averea familiei – care s-ar ridica în momentul de faţă la aproape 170 milioane de euro plus cel puţin trei impozante palate – Emine este dependentă de cumpărături şi adoră să arunce suma fabuloase pe nimicuri de lux.


Pe aceeaşi temă: Generalul-dictator de care Turcia a avut nevoie. A fost degradat şi a murit ca simplu soldatSe zvoneşte că Emine este înnebunită după un anumit sortiment de ceai alb – care ar costa în jur de 2000 euro pe kilogram şi pe care adoră să-l servească din ceşcuţe de 300 de euro bucata.

Daily Mail mai scrie că prezenţa soţiei preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan într-un mall din Bruxelles a dus la închiderea acestuia, pentru ca distinsa primă doamnă să târguiască liniştită. Se spune, de asemenea, că la Varşovia, unde-l însoţea pe Erdogan într-o vizită oficială, ar fi lăsat numai într-un bazar de antichităţi 45.000 de euro. Probabil că achiziţionase obiecte necesare pentru decorare uriaşului palat Erdogan ridicat pe o colină în afara capitalei Ankara.

Se mai zvoneşte că o singură uşă dublă a căminului prezidenţial ar fi costat peste 40.000 de euro iar imobilul are…sute de încăperi. Daily Mail estimează că numai pentru uşile palatului, cuplul Erdogan ar fi cheltuit zeci de milioane de euro iar pentru acoperirea cu covoare a încăperilor colosale ar fi scos din buzunar aproximativ opt milioane de euro.

Detractorii lui Erdogan spun că palatul este atât de luxos şi extravagant că fostul dictator irakian Saddam Hussein ar fi pălit probabil de invidie dacă ar mai fi trăit să-l vadă.

Sumele alocate pentru ridicarea Palatului Alb, cum i se mai spune palatului lui Erdogan, au fost de două ori mai mari decât se anticipase iniţial, dar preşedintele a respins criticile spunând că imaginea Turciei în lume se va schimba în bine datorită acelei construcţii.

Şi tot iniţial Erdogan anunţase că nu va folosi decât materiale din Turcia. Opozanţii preşedintelui au arătat însă că acoperişul fusese adus din Germania iar marmura pentru camerele de oaspeţi din India. Numeroase alte materiale fuseseră achiziţionate din Marea Britanie, Franţa sau Italia iar copacii din uriaşa curte a domeniului ar proveni din Italia sau Olanda.

Ca şi Casa Albă, fabulosul imobil conţine camere pentru “situaţii speciale” şi buncăre capabile să le protejeze viaţa ocupanţilor în cazul unor atacuri chimice, biologice sau nucleare.

Erdogan vrea să convingă că uriaşul său palat exprimă, de fapt, prosperitatea economică a Turciei şi meritele sale în acest sens. Detractorii combat şi această perspectivă şi spun că respectivul căsoi nu este altceva decât expresia megalomaniei şi aspiraţiilor autoritare ale Sultanului.

Fabulosul palat este estimat la peste 600 de milioane de euro.

Tag-uri:
Emine Erdogan, palate Erdogan, avere Erdogan, despot Ankara, palat Ergodan Ankara, Emine Recep, lovitura stat Ankara, lux Emine Erdogan, isis, terorism, turcia, dictatura

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan_3-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan_3-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 20 iulie 2016 | 9 Comentarii | 14526 Vizualizari Oficial, Emine Erdogan, partenera de viaţă a...

Preluat de la EVZ