loading…

Legea privind impozitul specific în turism a fost retrimisă în Parlament. Președintele Klaus Iohannis consideră că actul normativ nu realizează scopul preconizat, adică necesitatea creșterii încasărilor la bugetul de stat.

Șeful statului spune că firmele care vor plăti un impozit mai mare vor comite evaziune fiscală și chiar își vor închide activitatea, în timp ce firmele care vor plăti un impozit mai mic vor avea un avantaj în raport cu ceilalți.

La sfârșitul lunii iunie, când a fost adoptat proiectul, inițiatorul legii, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, a explicat că impozitul specific îl înlocuiește pe cel pe profit și va fi plătit semestrial de cei care dețin hoteluri, restaurante sau baruri.

Parlamentarul susținea că, potrivit unei simulări, prin aplicarea acestui impozit specific, la bugetul statului s-ar aduce 50 de milioane de euro în plus.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/legea-privind-impozitul-specific-in-turism-a-fost-retrimisa-in-parlament-de-presedintele-iohannis-26185.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/legea-privind-impozitul-specific-in-turism-a-fost-retrimisa-in-parlament-de-presedintele-iohannis-26185-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv