loading…

Adunarea Națională a Franței a aprobat astăzi prelungirea cu șase luni a stării de urgență, în urma atacului de săptămâna trecută de la Nisa, soldat cu 84 de morți, informează site-ul postului de televiziune France 24.

Starea de urgență, care oferă poliției puteri sporite în ceea ce privește perchezițiile și plasarea suspecților în arest la domiciliu, a fost introdusă după atacurile de la Paris, din noiembrie anul trecut, și ar urma să înceteze la finalul lunii ianuarie 2017.

Joia trecută, președintele Francois Hollande a anunțat un plan de a ridica măsurile de securitate de urgență, însă doar câteva ore mai târziu, un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, atentat ulterior revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Guvernul socialist a fost dur criticat de opoziția de dreapta pentru modul în care a reacționat la seria de atacuri teroriste din ultimul an.

Fostul președinte Nicolas Sarkozy, care ar avea planuri să candideze din nou la președinție, a cerut monitorizarea electronică a persoanelor care dau semne de radicalizare, plasarea în arest la domiciliu sau reținerea lor într-un centru de detenție.

Prim-ministrul Manuel Valls a avertizat ieri că Franța trebuie să fie pregătită pentru mai multe atacuri de acest fel și va trebui să “învețe să trăiască cu amenințarea”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/franta-starea-de-urgenta-a-fost-prelungita-cu-sase-luni-26152.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/franta-starea-de-urgenta-a-fost-prelungita-cu-sase-luni-26152-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv