loading…

Autoritățile daneze au transmis din greșeală Chinei date medicale sensibile despre aproape întreaga populație a Danemarcei, anunță Agenția daneză pentru Protecția Datelor, citată de site-ul agenției Reuters.

Două CD-uri care conțineau date confidențiale au fost trimise anul trecut de Institutul Serum, afiliat Ministerului danez al Sănătății.

Plicul avea ca destinație Oficiul danez pentru Statistici, dar, dintr-o greșeală, a ajuns la Centrul chinez pentru vize, situat la o adresă din apropiere.

Documentele conțineau informații despre diagnostice de cancer, diabet și boli psihice, precum și serii de identitate socială.

Un reprezentant al Centrului chinez pentru vize a predat plicul Oficiului danez pentru Statistici, dar s-a constatat că pachetul fusese deschis.

Datele confidențiale despre circa 5,3 milioane de persoane care au trăit în Danemarca în perioada 2010-2012 aveau un caracter aproape complet“, a comunicat Oficiul pentru Statistici.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/eroare-date-medicale-despre-aproape-toti-cetatenii-danemarcei-trimise-din-greseala-chinei-26186.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/eroare-date-medicale-despre-aproape-toti-cetatenii-danemarcei-trimise-din-greseala-chinei-26186-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv