loading…

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat într-o conversație telefonică purtată cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, că Turcia este pregătită să deruleze acțiuni pentru restabilirea păcii și a stabilității regionale alături de Iran și de Rusia, informează site-ul agenției Tass.

Astăzi, suntem mai hotărâți ca niciodată să contribuim la soluționarea problemelor regionale cooperând alături de Iran și de Rusia“, a declarat președintele Turciei. Recep Erdogan l-a informat pe Hassan Rouhani că situația din Turcia revine la normal, dar că este prea devreme pentru a vorbi despre stabilizare.

Președintele Iranului a apreciat curajul și maturitatea politică a poporului turc care a opus rezistență pentru apărarea autoritățile legitime. Acesta a mai adăugat că stabilitatea și pacea din Turcia au un impact pozitiv asupra atmosferei întregii regiuni, dar că nu are nici o îndoială de faptul că acestea nu sunt pe placul militanților teroriști și a marilor puteri occidentale.

Pe data de 16 iulie, un grup de insurgenți a coordonat o tentativă de lovitură de stat în Turcia. Principarea confruntare a avut loc în capitala Ankara și în Istanbul. Liderii statului turc au anunțat în aceeași zi că lovitura de stat a eșuat, și că situația este sub control. Potrivit ultimului bilanț al victimelor, 208 cetățeni turci și 100 de insurgenți au murit, și aproximativ 1.500 de persoane au fost rănite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan-turcia-este-pregatita-sa-restabileasca-pacea-regionala-alaturi-de-iran-si-de-rusia-26131.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan-turcia-este-pregatita-sa-restabileasca-pacea-regionala-alaturi-de-iran-si-de-rusia-26131-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv