Autor:
Carmen Vintilă
| miercuri, 20 iulie 2016 | 7 Comentarii
| 452 Vizualizari

Valer Dorneanu, președintele CCR

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat discutarea propunerii privind revizuirea Constituiției, astfel încât să fie scris clar că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Actualul text al Constituţiei se referă la căsătoria dintre soţi.

 Senatul a transmis luna trecută la CCR propunerea legislativă depusă de Coaliţia pentru Familie, iniţiativa fiind semnată de 3 milioane de cetăţeni.

Iniţiatorii propun ca referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare.

Mai multe ONG-uri au cerut ieri CCR să respingă iniţiativa privind revizuirea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat, definiţie care ar încălca dreptul la viaţă privată şi familie.

Un cuplu cere recunoașterea mariajului

Tot astăzi, CCR ar fi trebuit să dezbată  şi o excepţie de neconstituţionalitate din Codul civil, ridicată într-un proces de Relu Adrian Coman (44 ani, cetățean român) și Robert Clabourn Hamilton (44 de ani, cetățean american). Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 și au dat în judecată statul român pentru că nu le recunosc căsătoria.

Hamilton s-a plâns că nu poate locui legal în România pentru perioade mai lungi de 3 luni, deşi este căsătorit cu un cetăţean român.

Tag-uri:
casatorii gay, gay, ccr, Curtea Constituţională, Robert Clabourn Hamilton, Relu Adrian Coman, România

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/06-dorneanu-rzv-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/06-dorneanu-rzv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | miercuri, 20 iulie 2016 | 7 Comentarii | 452 Vizualizari Valer Dorneanu, președintele CCR Curtea Constituţională a...

Preluat de la EVZ