loading…

Doi membri ai Curții Constituționale din Turcia au fost arestați astăzi, a informat canalul de televiziune privat NTV, în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie, soldată cu cel puțin 290 de morți, potrivit Reuters.

Cei doi membri ai Curții Constituționale fac parte dintr-un grup de 113 oficiali din sistemul judiciar arestați miercuri, a precizat NTV, notează Agerpres.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

Tot astăzi, Ministerul Apărării turc a anunțat îi anchetează pe toți judecătorii și procurorii militari din Turcia și a suspendat 262 dintre ei, a anunțat canalul de televiziune NTV.

Președintele Recep Tayyip Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noaptea se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania, și au cerut extrădarea acestuia din SUA.

Gulen a negat însă orice implicare a sa în evenimentele din Turcia.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/doi-membri-ai-curtii-constitutionale-din-turcia-au-fost-arestati-26194.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/doi-membri-ai-curtii-constitutionale-din-turcia-au-fost-arestati-26194-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv