Autor:
Dodo Romniceanu
| marţi, 19 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 101 Vizualizari

Fethullah Gulen

Iniamicul nr 1 al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, predicatorul Fethullah Gulen, susţine nu se îngrijorează în legătură cu eventuala sa extrădare, reclamată de autoritățile de la Ankara care îl consideră responsabil de organizarea tentativei de puci din noaptea de vineri spre sâmbătă.

“Personal, nu sunt îngrijorat”, a explicat el într-un interviu acordat mai multor publicaţii, în proprietatea sa de la Saylorsburg, în Pennsylvania, în nord-estul Statelor Unite unde locuiește din 1999.

Întrebat de CNN, președintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat că, în următoarele zile, Ankara va trimite Washingtonului documentele oficiale pentru a cere extrădarea predicatorului din SUA în baza “acordului reciproc de extrădare a criminalilor”, scrie Agerpres.

Fethullah Gulen a reamintit că guvernul de la Ankara a mai încercat, fără succes, să obțină extrădarea sa, după izbucnirea scandalului de corupție care a zguduit Turcia în 2013 și a dus la demisia a trei miniștri.

SUA “sunt un stat de drept”, a explicat fostul imam în vârstă de 75 de ani, vizibil foarte obosit, suferind de complicații cardiovasculare și de diabet, potrivit anturajului său.

“Aici, legea este mai presus de toate. Nu cred că acest guvern va acorda atenție la ceva ce nu se bazează pe lege”, a subliniat el.

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat luni că extrădarea lui Fethullah Gulen nu este posibilă în absența dovezilor, iar guvernul turc are obligația să le furnizeze.

Dacă predicatorul nu se îngrijorează de propria soartă, el s-a arătat, în schimb, preocupat de viitorul relațiilor dintre Turcia și Statele Unite.

El a reamintit că trupe turce au luptat alături de armata americană în timpul Războiului din Coreea și că cele două țări colaborează de mai multe decenii în cadrul NATO, la care Turcia a aderat în 1952.

“Dacă va trebui să părăsească NATO, Turcia se va confrunta cu un haos de probleme. Se va evapora. Va fi terminată”, a mai afirmat Fethullah Gulen.

Tag-uri:

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fethullah-gulen-1-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/fethullah-gulen-1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | marţi, 19 iulie 2016 | 0 Comentarii | 101 Vizualizari Fethullah Gulen Iniamicul nr 1 al preşedintelui turc...

Preluat de la EVZ