loading…

Coreea de Nord a lansat în această dimineață trei rachete balistice, aparent în semn de protest fața de decizia Coreei de Sud de a permite instalarea unui sistem american avansat de apărare antirachetă în țară, au declarat oficialii de la Seul, potrivit The Associated Press.

Rachetele au fost lansate dintr-un oraș aflat în partea de vest a Coreei de Nord și s-au prăbușit în largul coastelor sale estice, zburând între 500 și 600 de kilometri, a declarat Jeon Ha Gyu, un oficial militar sud-coreean.

Jeon a declarat că Seulul condamnă ferm aceste lansări, pe care le-a descris ca fiind un “protest armat” împotriva desfășurării THAAD.

Un comunicat al Pentagonului informează că sistemele sale de detectare au urmărit “ceea ce evaluăm că ar fi ​​fost trei lansări de rachete nord-coreene.” Rachetele nu au reprezentant o amenințare pentru America de Nord, se mai afirmă în comunicat.

La Tokyo, ministrul Apărării, Gen Nakatani a declarat că lansarea celor trei rachete a fost “un act de provocare, care subminează securitatea regională și internațională. (…) În mod clar nu putem accepta acest lucru.”

Recent, Seulul și Washingtonul au convenit asupra instalării așa-numitului sistem de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD pentru a-i proteja mai bine pe militarii Coreei de Sud și ai Statelor Unite din regiune de capacitatea balistică și nucleară din ce în ce mai mare a Coreei de Nord.

Armata nord-coreeană a anunțat că va implementa măsuri de ordin fizic drept răspuns la mișcările Washingtonului și ale Seulului de a instala sistemul de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD pe teritoriul Coreei de Sud.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/coreea-de-nord-a-lansat-trei-rachete-balistice-care-s-au-prabusit-in-largul-coastelor-sale-estice-26113.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/coreea-de-nord-a-lansat-trei-rachete-balistice-care-s-au-prabusit-in-largul-coastelor-sale-estice-26113-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv