Autor:
Bianca Zaharescu
| luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 103 Vizualizari

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară pentru postul de televiziune CNN Turk, că orice hotărâre cu privire la pedeapsa cu moartea va trebui adoptat de parlament, iar el va aproba decizia, indiferent de care ar fi aceasta, scrie Reuters.

Președintele turc declarat duminică seară în urma tentativei de lovitură de stat din noaptea de vineri, 15 iulie, că o decizie în privința reintroducerii pedepsei capitale, care a fost abolită în 2004, “nu poate fi întârziată” și că guvernul turc va lua în dezbatere acest subiect.

“Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere”, le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor. “Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie”, a adăugat el într-un discurs susținut la Istanbul.

Declarațiile lui Erdogan vin ca răspuns la scandările pentru pedeapsa cu moartea în urma funeraliilor victimelor puciului eșuat din noaptea de 15 iulie.

Reintroducerea pedepsei capitale în Turcia ar fi una contrară criteriilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, scrie realitatea.netTag-uri:
pedeapsa cu moartea in turcia, erdogan vrea pedeapsa cu moartea, reintroducerea pedepsei cu moartea, pedeapsa capitala in turcia, erdogan, recep tayyip erdogan, UE, negocieri turcia UE

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan-465x390-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/erdogan-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Bianca Zaharescu | luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii | 103 Vizualizari Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan Liderul turc Recep...

Preluat de la EVZ