loading…

Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situațiilor de urgență, pe parcursul săptămânii trecute, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a organizat și desfășurat 63 acțiuni de control la 96 obiective din turism, alimentație publică și agrement.

Pe timpul desfășurării acestor activități au fost constatate 381 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor și protecție civilă, dintre care 48 au fost soluționate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicat un număr total de 354 sancțiuni, cuprinzând 285 avertismente și 69 amenzi, în cuantum de 54.800 lei.

Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor etc.

De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor, precum și 63 de acțiuni de informare preventivă.

Din totalul  controalelor de prevenire, în cursul acestui weekend, inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratului județean  au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la obiectivele de alimentație publică cu aflux mare de public pe timpul nopții (cluburi, baruri, discoteci etc.)

Astfel, personalul specializat a desfășurat 6 controale tematice inopinate de prevenire a situațiilor de urgență, verificări efectuate pe timpul nopții în stațiunea Vama Veche, în urma cărora au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, din care 21 avertismente și 8 amenzi, în cuantum de 4000 lei.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/sute-de-sanctiuni-in-valoare-de-zeci-de-mii-de-lei-aplicate-de-inspectorii-isu-dobrogea-26092.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/sute-de-sanctiuni-in-valoare-de-zeci-de-mii-de-lei-aplicate-de-inspectorii-isu-dobrogea-26092-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv