Autor:
Bianca Zaharescu
| luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 62 Vizualizari

Cătălin Cherecheș

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost suspendat din funcţie la scurt timp după ce a depus jurământul de învestitură. Edilul se află în arest preventiv într-un dosar în care este pus sub acuzații de luare de mită.

”Primăria Baia Mare ne-a comunicat, prin intermediul unei adrese, că a avut loc luni şedinţa extraordinară în care primarul a depus jurământul. Această situaţie determină intrarea în exerciţiu de drept a mandatului. Practic, domnul Cherecheş devine oficial primar ca urmare a alegerilor şi validării de către Judecătorie. Ca urmare a acestui fapt şi luând în considerare încheierea penală a Tribunalului Maramureş. prin care se menţine arestarea preventivă, s-a emis ordinul de suspendare valabil până la încetarea măsurii. Ordinul este valabil începând de astăzi”, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro prefectul de Maramureş, Sebastian Lupuţ.

Declarația prefectului de Maramureș vine însoțită de precizarea că atribuțiile de primar ale lui Cherecheș vor fi de acum preluate de unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Baia Mare.

”Primăria Baia Mare ne-a informat că mâine (n.r. – marţi) a ost convocat Consiliul Local în şedinţă, urmând să se voteze dintre cei doi viceprimari persoana care va avea atribuţii de primar”,  a mai spus Lupuţ.

Ceremonia de învestitură a edilului Cătălin Cherecheș a avut loc în Sala Europa a Primăriei și a început cu intonarea imnului național și cu o rugăciune rostită de Prea Sfințitul Iustin Sighiteanul.

Tag-uri:
catalin cereches, primaria baia mare, chereches suspendat, investitura lui chereches, prefectul de maramures, sebastian luput

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/catalin-chereches-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/catalin-chereches-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Bianca Zaharescu | luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii | 62 Vizualizari Cătălin Cherecheș Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş,...

Preluat de la EVZ