Autor:
Matei Năstase
| luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 200 Vizualizari

Parlamentul de la Ankara

Panică în capitala Turciei. Parlamentul de la Ankara a fost evacuat în urma unui ”posibil atac iminent”.

”Am fost anunțați de un posibil atac iniminent. Parlamentul este evacuat”, a scris Ziya Pir, pe rețeaua de socializare Twitter. Ziya Pir este membru al Partidului Democrat Popular pro-kurd, notează Russia Today.

Ca urmare a acestui anunț, oamenii au părăsit clădirea, iar porțile acesteia au fost închise.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe avertizează privind călătoriile în Turcia.

”MAE informează că situația de securitate din Turcia se menține instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara și a orașului Istanbul. În consecință, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în această țară de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând implicarea în orice manifestații sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violențe.

De asemenea, este necesară informarea permanentă asupra evoluției interne din acest stat și verificarea disponibilității mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia”, trasmite MAE prin intermendiul unui comunicat.

Reamintim că în seara zilei de 16 iulie, o grupare formată în cadrul armatei turcești a încercat o lovitură de stat. Puciul nu a avut, însă, succes, acesta fiind înăbușit de oamenii care au ieșit în stradă la îndemnul președedinteului Recep Tayyip Erdogan și de forțele guvernamentale.

De altfel, după puci, 8 militari turci, care au fugit din țară și au cerut azil politic în Grecia, vor fi judecați joi de autoritățile elene pentru intrare ilegală în Grecia și încălcare a spațiului său aerian, a declarat luni o sursă judiciară, arată Agerpres.

Tag-uri:
Ziya Pir, Partidului Democrat, Russia Today, Ministerul Afacerilor, twitter, turcia, puci, ankara, parlamentul turc, parlamentul de la ankara

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cnpvrfsxyaa7m-r-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/cnpvrfsxyaa7m-r-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialASIA
Autor: Matei Năstase | luni, 18 iulie 2016 | 0 Comentarii | 200 Vizualizari Parlamentul de la Ankara Panică în capitala Turciei....

Preluat de la EVZ