loading…

Turcia riscă excluderea din NATO în cazul abandonării principiilor democratice și nerespectării statului de drept, avertizează John Kerry, secretarul de Stat al Statelor Unite, citat de site-ul publicației The Washington Post.

După participarea la reuniunea miniștrilor de Externe ai statelor UE, desfășurată la Bruxelles, secretarul de Stat american a reiterat susținerea pentru Administrația din Turcia, dar a atras atenția în privința respectării normelor democratice.

“Și Alianța Nord-Atlantică are condiționalități privind respectarea principiilor democratice”, a declarat John Kerry, după ce Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a avertizat statul turc în privința reintroducerii pedepsei cu moartea. Ea a subliniat că UE respinge în mod categoric țările ce susțin reintroducerea pedepsei cu moartea.

John Kerry a adăugat că ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, l-a asigurat că Guvernul turc va respecta principiile decmocratice și statul de drept. Kerry l-a avertizat însă că Alianța Nord-Atlantică va supraveghea acțiunile statului turc.

“Evident au fost arestate rapid foarte multe persoane. Nivelul de vigilență și control va fi semnificativ zilele ce vor urma. Sperăm că vom putea colabora în mod constructiv pentru a preveni un regres”, a mai spus Kerry.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/john-kerry-turcia-risca-excluderea-din-nato-26100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/john-kerry-turcia-risca-excluderea-din-nato-26100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv