Autor:
Radu Andreea
| luni, 18 iulie 2016 | 1 Comentarii
| 1118 Vizualizari

Ororile comise de Statul Islamic

ISIS se află sub presiune pe aproape toate fronturile din Irak și Siria. Gruparea teroristă nu poate rezista la atacurile de la sol susținute de bombardamente de precizie ale armatei aeriane condusă de SUA. același lucru fiind valabil şi pentru armata siriană susţinută de bombardierele ruseşti.

Era aproape inevitabil ca ISIS să nu organizeze sau să nu inspire o altă atrocitate în Europa de Vest, după un șir de înfrângeri, culminând cu pierderea Falluja în faţa forțelor guvernamentale irakiene.

Statul Islamic a folosit întotdeauna acte de terorism în masă îndreptate împotriva civililor ca o modalitate de a-şi arăta puterea.

Isis a reacționat la înfrângerea de la Fallujah prin trimiterea unui vehicul plin cu explozibil în districtul Karada din Bagdad, pe o stradă aglomerată cu persoane care sărbătoareau o dezlegare apropiată de sfârşitul sărbătorii Ramadanului, unde a explodat provocând moartea a 292 de persoane.

Gruparea teroristă susține acum că Mohammed Lahouaiej Bouhlel, teroristul care a ucis 84 de oameni la Nisa intrând cu un camion în mulțime de, a fost unul dintre “soldații” lor.

ISIS este la o distanţă mare de înfrângerea totală, dar a renunțat la centrele de populație și nu a comis un contra-atac de succes de peste un an. Gruparea teroristă va căuta să se îşi răsândească reţeaua de militanţi şi în alte ţări, şi să se asigure că retragerea lor este mascată de atrocităţile viitoare.

Tag-uri:
fortele irakiene ramadi isis, ramadi isis, ramadi stat islamic, irak ramadi, bestiile jihadiste, jihadisti, teroristi, isis, stat islamic, irak, irak isis ramadi, ramadi eliberat, terorism, ISIS

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/31fallujahslide2-465x390.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/31fallujahslide2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | luni, 18 iulie 2016 | 1 Comentarii | 1118 Vizualizari Ororile comise de Statul Islamic ISIS se află...

Preluat de la EVZ