loading…

Începând de mâine, timp de o săptămână, se desfășoară, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan județul Galați, modulul de pregătire Platinum Eagle 16.1 din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

La acest modul de pregătire participă 350 de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia și Statele Unite ale Americii, Armata României fiind  reprezentată de 120 de militari din Forțele Terestre aparținând Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” din Galați.

Obiectivul principal al exercițiului este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea interoperabilității.

BSRF-16 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/nato-exercitiul-militar-platinum-eagle-16-1-incepe-maine-in-judetul-galati-22952.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/nato-exercitiul-militar-platinum-eagle-16-1-incepe-maine-in-judetul-galati-22952-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...